Je vraagt je misschien af: “Wat is maatwerk? en waarom zou ik voor maatwerk kiezen in mijn interieur, dat is toch duur?” Met maatwerk maak je je huis uniek, want je kiest alles zelf: van ontwerp, kleur, materiaal tot afwerking. Het is de manier om alle ruimte tot op de millimeter te benutten. Of je gaat verbouwen, kleiner gaat wonen of alle ruimte hebt, op maat kan alles. Ben jij klaar voor de harde waarheid over wel of geen maatwerk in je interieur? Lees dan snel verder!

Voor wie is maatwerk in het interieur een “must”?

Voor elke generatie heeft maatwerk een meerwaarde, omdat het gebaseerd is op persoonlijke smaak, levenstijl en woonsituatie. Je hebt bijvoorbeeld een gezin en wil de woonsituatie aanpassen aan je dynamische gezinssituatie zonder te verhuizen. Je hebt behoefte aan opbergmogelijkheden, die met het kind mee-evolueren. Het liefste in de vorm van maatwerkkasten die opgaan in je interieur. Je wilt groter gaan wonen, waarvoor slimme opbergoplossingen passend bij je smaak nodig zijn of je gaat juist kleiner wonen, waardoor de nadruk licht op slimme en praktische maatwerkoplossingen

Waarom zou ik voor maatwerk gaan als ik ook een keuken of kast bij een woonwinkel kan aanschaffen?

Tegenwoordig is er veel keuze in bestaande keukens en kasten. Deze keukens en kasten bestaan uit vaste maten en elementen, waarbij vaak extra passtroken worden geleverd of gemonteerd om het een soort van passend te laten ogen in een ruimte. Vaak houdt je loze ruimtes over boven een kast of in een hoek wat alleen als functie heeft om extra stof te vangen. Als dat is wat je zoekt, ga dan vooral daar je keuken of interieurmeubel aanschaffen.

Soms heb je een ruimte waar een standaard keuken of standaard kasten gewoonweg niet mogelijk zijn. Bijvoorbeeld bij een zolder met schuine “lastige” hoeken of een ruimte met een balk of kolom. Of je hebt een eigen idee voor een keuken of kast en kan het in een woonwinkel niet vinden. Als jij echt op zoek bent naar iets unieks, waarbij iedere millimeter in de ruimte wordt benut zonder passtroken, dan is maatwerk de oplossing voor jou!

Is maatwerk duur?

Wat is voor jou duur? Gaat dat alleen om de euro’s en wil je zo min mogelijk betalen of vind je kwaliteit juist heel belangrijk?

Maatwerk meubelen worden op bestelling gemaakt, waarbij elk detail wordt aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Dit vraagt om meer tijd, aandacht en vakmanschap, wat kan resulteren in een hogere prijs.

Maar het hoeft niet altijd duurder te zijn. Doordat jezelf juist met maatwerk de keuze kan maken welk materiaal en afwerking wordt gebruikt, bepaal je zelf mee over de prijs die het meubel krijgt. Daarnaast is maatwerk voor een meubel of keuken vaak kwalitatief beter, doordat het geen massaproductie is.

Daarnaast verhoogt maatwerk in je interieur de waarde van jouw woning. We kunnen het ons niet voorstellen. Maar stel; je zet je woning in de verkoop? Dan is het maatwerk een uniek en functioneel kenmerk dat potentiële kopers aanspreekt. Dit kan een positieve invloed hebben op de verkoopprijs. De kwaliteit van je interieur is een investering die zichzelf later terugverdient!

Kortom met maatwerk is eigenlijk alles mogelijk, waardoor je ruimtes optimaal kunt benutten en gelijk een uniek ontwerp kan realiseren door jouw persoonlijke handtekening. Een waardevolle investering dus. Heb jij een ruimte waar je niet uitkomt of ben je benieuwd of maatwerk voor jouw de oplossing kan zijn? Neem vrijblijvend contact op en we gaan samen bespreken welke mogelijkheden er zijn en wat voor jouw de beste oplossing is!

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

Een moodboard maken? Zo creëer je jouw droominterieur!

Volgende
Volgende

5 tips voor de ultieme hal make-over!