5 tips voor de ultieme hal make-over!

De hal is de eerste ruimte waar je vrienden, familie en kennissen binnen komen en geeft een eerste indruk van je woning. Het is een kleine ruimte waarin veel functies samenkomen. Vaak bevinden zich het toilet en de trap naar de bovenverdieping zich in deze ruimte, maar ook de garderobe en de meterkast. Ben jij al klaar voor een hal make-over om van deze kleine ruimte een echte binnenkomer te maken?! Hier alvast een aantal tips:

1. Kies de juiste vloer

De hal of ook wel entree genoemd is een doorgangsroute naar andere ruimtes in je woning. Daarnaast komt er veel vocht en vuil binnen via de voordeur. Dat betekent dat de vloer die je uitkiest in de hal tegen een stootje, vocht en vuil moet kunnen. Keramische tegels en PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor zo’n ruimte. Ze zijn slijtvast, onderhoudsvrij en zijn in allerlei maten, kleuren en structuren beschikbaar.

2. Beken kleur op de muren

Ga je voor een knalkleur of juist rustige aarde tinten? De keus is aan jou! Om de hal bij je woning te betrekken is het mooi om de kleuren in de hal te laten blenden met de kleuren die gebruikt worden in de rest van de woning. Verfmerken zoals LAB paint hebben tegenwoordig kleurwaaiers met een reeks kleuren die je makkelijk met elkaar kunt combineren in dezelfde kleurtoon. Iedere ruimte of muur kun je een andere kleur uit die reeks geven. Toch blijft het een geheel, doordat het binnen dezelfde kleurtoon valt. Mijn favoriete kleur op dit moment is ‘Mushroom’ van LAB paint

3.       Upgrade jouw meterkastdeuren

De meterkast bevindt zich altijd in de hal  op een maximale afstand van 3 meter vanaf de voordeur. Vaak is het een doorn in het oog, beplakt met spiegels, te vaak overschilderd of bewerkt met behang. De meterkast kun je een echt upgrade geven door deze lelijke deuren te vervangen voor custom made meterkastdeuren geheel op maat. Je kiest je eigen materiaal, kleur of structuur. Klik hier voor de mogelijkheden.

4.       Glam up de garderobe

De garderobe kan verschillende functionaliteiten hebben. Je wil er je jas op kunnen hangen, maar vaak zijn we ook opzoek naar wat extra opbergruimte voor sjaals, handschoenen, mutsen of schoenen. De opbergruimte kun je creëren door manden of een schoenenrek te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen of dit alles weg te werken in een garderobe kast. Zou maak je optimaal gebruik van de toch al kleine beschikbare ruimte en oogt het in zijn geheel opgeruimd en geeft het rust.

5.       Beken stijl met je custom deurmat

Om je vloer in de hal te beschermen en niet iedere keer schoon te hoeven maken wanneer het wat minder weer is in Nederland is een droog -en schoonloopmat een must in je hal. Een droogloopmat is in standaard maten en kleuren verkrijgbaar in bouwmarkten, woonwinkels en tuincentra. Ben je opzoek naar een mat op maat met een apart design, dan kun je deze tegenwoordig custom made bestellen bij verschillende webwinkels. Mijn favoriete webwinkel voor droogloopmatten is LX MATTEN

Hopelijk heb je wat aan deze handige tips om ook jouw hal een make-over te geven. Ken jij nog leuke web adressen voor unieke items in de hal, laat het me weten via onderstaande button.

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

De harde waarheid over wel of geen maatwerk in je interieur

Volgende
Volgende

De DO’s voor het creëren van de ideale thuiswerkplek