De DO’s voor het creëren van de ideale thuiswerkplek

Het is door de corona pandemie niet meer weg te denken een eigen werkplek in je huis waar je rustig je werk kunt doen en waar je aan het einde van de werkdag de boel, de boel kunt laten. Makkelijker gezegd dan gedaan. Je privé en werk leven is nog nooit zo in elkaar vervlochten geweest als nu. Creëer de ideale werkplek met deze DO’s:

1. Kies een goede ruimte in huis

Zoek in huis naar een plek waar voldoende daglicht binnen komt en waar je de ruimte goed kunt ventileren. Daglicht werkt uitstekend op je gemoedstoestand en met ventilatie zorg je ervoor nare luchtjes, vocht en allergieopwekkende stoffen worden afgevoerd. De plek moet tevens voldoende ruimte hebben voor een bureau, een goede stoel en niet geheel onbelangrijk check of er een elektriciteitspunt (stopcontact) in de buurt van de werkplek zit.

2. Creëer voldoende opbergruimte

Denk tijdens het uitzoeken van de ruimte na over de opbergmogelijkheden. Het geeft rust in je hoofd als je na werktijd alles op kunt bergen en niet tegen je laptop en aantekeningen kijkt. Kies je voor een ladeblok, een losse kast of wil je graag alle ruimte optimaal benutten en ga je voor een maatwerk oplossing. Bij de maatwerk oplossing kun je tevens zelf de indeling, materialen en kleuren bepalen, zodat het helemaal integreert met je interieur.

3. Ga voor praktisch en functioneel meubilair

Wat uiteraard niet kan ontbreken is een bureau of bureaublad. Je kunt kiezen voor een verstelbaar bureau, maar als jij degene bent die er iedere dag aan werkt kun je er ook voor kiezen om het bureau op jouw ideale hoogte af te laten stellen. Daarnaast is een goede ergonomische bureaustoel belangrijk. Bij een verkeerde zit -of werkhouding kun je last krijgen van rug- en andere gezondheidsklachten. Tegenwoordig zijn de ergonomische bureaustoelen in allerlei vormen, kleuren en stoffen verkrijgbaar, waardoor het een eyecatcher wordt in je huis.

<- Bureaustoelen verkrijgbaar bij Loods5

4. Style het af met de juiste accessoires

Wat mag er niet ontbreken bij de thuiswerkplek? Een stijlvolle bureaulamp, een computer of laptop met bijkomende accessoires, notitieblok, pennen, wellicht een poster of schilderij. You name it! Je kunt met accessoires de ruimte helemaal eigen maken.

Met het doorlopen van deze vier DO’s creëer je voor jezelf de ideale thuiswerkplek. Hoe ziet jou thuiswerkplek eruit? Laat het ons weten en stuur een foto.

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

5 tips voor de ultieme hal make-over!

Volgende
Volgende

Alles wat je moet weten over het budget renoveren van je keuken!