Alles wat je moet weten over het budget renoveren van je keuken!

Een gloed nieuwe keuken willen we allemaal wel, alleen laat onze (digitale) portemonnee dit niet altijd toe. Waarom zou je een geheel nieuwe keuken aanschaffen en een keukenverbouwing ondergaan als je tevreden bent met de huidige indeling. Vaak zijn we uitgekeken op de kleur van de keukenfronten of het materiaal van de deurtjes. Het raamwerk van de keuken (corpus) hebben niets te lijden en zijn vaak nog in uitstekende conditie.

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om je huidige keuken te renoveren en het een nieuwe, frisse look & feel te geven. Je kunt denken aan je keukenfronten te verven, wrappen of te gaan voor nieuwe keukenfronten. Ik ben zelf geen voorstander van verven, want na een paar keer stoten bladdert de verf er al weer af. Zeker als je jonge kinderen hebt raad ik dit af, daarnaast is het een hoop werk om je deuren op te schuren, te primeren en vervolgens te schilderen. In deze blog gaan we in op de laatste 2 opties.

Wrap, wrap en nog eens wrap

De resultaten van keuken wrappen zie je steeds vaker op social media en in interieurprogramma’s. Je kiest een kleur en -/ of structuur, bijvoorbeeld mat zwart en ze komen de keukendeuren en lades bij je thuis beplakken met een plakfolie. Het is zelfs mogelijk om het keukenblad te wrappen. Heb je 2 rechterhanden dan kun je ervoor kiezen om zelf te doen. Je keuken laten wrappen is mogelijk vanaf 900 euro. Je kunt je afvragen of het een duurzame oplossing is, het blijft vinyl dat met zorg behandeld moet worden.

Duurzaam en kidsproof

De laatste mogelijkheid is om de keukenfronten (deuren en lades) te vervangen voor nieuwe. Dit is de duurzaamste oplossing, waardoor je keuken er weer jaren tegenaan kan. Je kiest zelf de kleur, de structuur, het materiaal en de greep. De keukenfronten worden op maat gemaakt en bij je thuis gemonteerd. De fronten kunnen tegen een stootje, hitte en vocht. Het is zeer kidsproof en eenvoudig te reinigen. De kosten zijn afhankelijk van een aantal zaken:

  • De omvang van je keuken

  • Het aantal deuren en -/ of lades

  • De maten van de deuren en -/ of lades

  • De keuze van het materiaal voor de deuren en -/ of lades

  • Of er nog andere onderdelen van de keuken aan vervanging toe zijn

Want inderdaad mocht je ook nog een ander keukenblad willen, dan kan dat meteen meegepakt worden tijdens de renovatie.

Met deze budget mogelijkheden renoveer je in een handomdraai je oude keuken naar een bijna gloednieuwe keuken. Familie en vrienden zullen niet geloven dat het gewoon je oude keuken is die een flinke upgrade heeft gekregen. Stijl het af met wat trendy accessoires en je kunt er weer jaren tegenaan!

 Wil je als eerste weten wanneer er een nieuwe blog online staat volg ons dan op facebook, instagram, pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

De DO’s voor het creëren van de ideale thuiswerkplek

Volgende
Volgende

De nieuwste keukentrends van 2022