De nieuwste keukentrends van 2022

Vorig jaar zagen we veel zwart, wit, grove houtstructuur, beton en marmer(look) in de keuken. Trends verdwijnen niet ineens tijdens een jaarwisseling, maar ontwikkelen zich gaandeweg. Dit jaar gaan we nog steeds houten keukens, de marmerlook en combinatie van verschillend materiaal gebruik terug zien alleen met hier en daar een twist en overgang van kleur. Denk aan zachte beige en greige tinten, notenhout, dunne keukenbladen, kookplaat met ingebouwd afzuigsysteem en combinaties met metallic accenten. Laat je inspireren!

Van grof eiken naar verfijnd notenhout

De robuuste eiken keuken, maakt plaats voor het verfijnde notenhout. Van een industriële keuken waar eiken, beton en zwart overheerste, gaan we naar een industrieel chique keuken van notenhout. Notenhout is warm van kleur met een fijne gladde structuur, combineer dit met een dun marmer(look) keukenblad en je haalt pure elegantie naar het hart van je huis.

Laat je keuken shinen met Metallic

Wie durft? Het afgelopen jaar zag je al vaker dat kranen en spoelbakken in de kleuren goud, messing, antraciet en koper werden verwerkt in keukens. Deze trend zet zich verder door. De combinatie van een effen kleur keuken met metallic achterwand. Een metallic accent in de keukenplinten en greep lijsten. Of voor de echte durfal een kookeiland van metallic keukenfronten met een wandkast in een matte kleur.

Hygge in je keuken met zacht kleurgebruik

Dit jaar zie je nog steeds de zwarte keuken die goed past in een hotel chique interieur. Daarnaast zie je de opkomst van de zachte beige en greige tinten in keukens, zoals we ook terug zien in de Japandi en Hygge interieur trend. Qua materiaal gaan we niet voor hoogglans, maar juist matte keukendeuren maken een comeback. Combineer dit met een dun terrazzo keukenblad en je brengt het ‘cosy’ warme gevoel direct in je keuken.

We begrijpen dat je niet ieder jaar een nieuwe keuken laat plaatsen om aan de trends te voldoen, dat doen wij ook niet. Je kunt met nieuwe accessoires, wandtegeltjes of kleur verf een ander gevoel in je keuken creëren. Wil je niet een geheel nieuwe keuken, omdat de basis nog goed is of laat je budget het niet toe? Dan kun je er ook voor kiezen om de keukendeuren te laten vervangen voor nieuwe en te gaan voor een keukenfronten renovatie.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

Alles wat je moet weten over het budget renoveren van je keuken!

Volgende
Volgende

Interieur en woon trends in 2022