Interieur en woon trends in 2022

Oktober is de woonmaand van het jaar! Bij veel interieur en woonwinkels zie je acties voorbij komen en verfmerken maken de trendkleuren voor het volgende jaar bekend. Dit is het moment om vooruit te kijken naar de interieur en woontrends voor 2022. Dit gaan we in 2022 veel in interieurs zien:

  • Neutrale tinten als wit-, zwart-, grijs-, beige- en bruintinten

  • Ronde organische vormen voor een zachte en vrouwelijke touch

  • Minimalisme dat zorgt voor ruimtelijkheid en rust in je interieur

  • Gebruik van natuurlijke materialen en texturen zoals steen; marmer, onyx, graniet en gebruik van hout

  • Goede ergonomische verantwoorde thuiswerkplek

  • ‘Greenhouse’. Het buiten naar binnen halen door gebruik van verschillende soorten planten in je interieur

pexels-vlada-karpovich-7902911.jpg

Van industrieel wonen naar ‘Wabi Sabi’

Waar de industriële woontrend zich kenmerkt door het robuust rauwe karakter, staat Wabi Sabi voor de schoonheid van imperfectie en de kracht van vergankelijkheid. Je ziet een verschuiving van industrieel naar Wabi Sabi, dat is overgewaaid vanuit Japan. Net als bij de industriële woontrend wordt bij Wabi Sabi hout en beton gecombineerd met bijvoorbeeld staal en leer. Wabi Sabi kenmerkt zich door organische vormen, bruin -en grijstinten en het gebruik van (natuurlijke) materialen en spullen die een verhaal vertellen en worden hergebruikt. Het is een andere kijk op perfectie en geeft een knipoog naar het ‘upcyclen’ wat in opkomst is.

pexels-efecan-efe-8135545.jpg

Van Scandinavisch wonen naar ‘Japandi’

Rust, eenvoud en functionaliteit straalt een Scandinavisch interieur uit. Het is de kunst van het weglaten met gebruik van pastel tinten in combinatie met lichte houtsoorten en een strak lijnenspel.  Japandi heeft het minimalistische van het Scandinavisch wonen, waarbij de pasteltinten worden ingeruild voor zwart in combinatie met donkere houttinten en verschillende texturen.

70’s retro interieur

Een vreemde eend in de bijt en terug van weggeweest; de 70’s retro style. Denk aan de zitkuil in plaats van de losse bank met fauteuils. Na de corona jaren hebben we behoefte aan een fijne plek om met vrienden en familie samen te komen. De 70’s retro woontrend kenmerkt zicht door het gebruik van contrasterende kleuren (geel, oranje, paars, groen) gecombineerd met geometrische vormen en notenhout.

Tips om je interieur voor 2022 trend klaar te maken

Je kunt ervoor kiezen om heel je interieur aan te passen naar deze woontrends, maar het kan ook met kleine aanpassingen in je interieur:

  • In plaats van nieuwe spullen te kopen, kijk je naar wat je kunt hergebruiken, waarmee je je spullen een tweede leven geeft. Is het niet de juiste kleur, dan verf of beits je het in een passende kleur

  • Met een andere kleur op de muur of behang met textuur krijgt je interieur een geheel andere sfeer

  • Verplaats je meubels of accessoires en zet het op een andere plek in huis

  • Wil je een keuken in een van deze woontrends, dan kun je er ook over nadenken om alleen de keukendeuren (keukenfronten) te vervangen. Het raamwerk (binnen kasten) van de keuken is vaak nog in goede conditie. Met andere keukenfronten of een andere kleur op de keukendeuren, krijgt je keuken ineens een hele andere look & feel

Wil je op de hoogte blijven van interieur trends & ontwikkelingen? Meld je dan onder aan de site aan voor de nieuwsbrief.

Kelly Somers - van de Ven

Vorige
Vorige

De nieuwste keukentrends van 2022